Как да говорим за секс?

2013-10-19 14:00:00
Как да говорим за секс?
Снимка: Dreamstime

Темата за секса е изключително важна, но все още има тийнейджъри които се изчервяват, когато стане дума за нея. За да не се чувствате неудобно, когато водите разговор от този тип и спокойно да изясните всичко за секса, има няколко важни момента, през които трябва да преминете:

 

1. Изберете правилния човек, с когото ще разговаряте за секс

 

Принципно това са най-добрите ни приятели, с които най-малко ще ни е срам да споделим сексуален проблем или пък да попитаме за доизясняване на нещата, които не са ни съвсем ясни. Също така е важно да се съобразите, от какъв пол трябва да бъде въпросният ни приятел. Често има неща от секса, за които е по хубаво да говорим хора от срещуположния пол или пък точно обратното. Всичко зависи от ситуацията, която добре трябва да обмислите.

 

 

2. Подгответе се предварително

 

Често въпросният проблем е обсъждан във форуми и подобни места, от които може да получите ценна информация. Потърсете в интернет дали случайно няма отговори на въпросите ви, които ще ви спестят евентуалното неудобство да се осмелите да говорите. Не залагайте обаче единствено на интернет. Не рядко във форумите пишат хора като вас, които не са особено добре запознати с това, за което пишат и лесно могат да ви подведат. Затова не взимайте информацията за чиста монета. Преглеждането й обаче може да ви помогне да структурирате по-добре въпроса си и така да извлечете нужната информация от приятеля ви по-бързо.

 

3. Не лъжете, а кажете нещата с реалните им имена

 

Въпросния човек е достатъчно близък, за да му споделите, че имате даден проблем и неяснота и няма нужда да използвате тривиалната лъжа, че ваш приятел се чудел за нещо си. Много по-ползотворно ще бъде ако започнете направо. Изберете място, на което да бъдете достатъчно изолирани, така че да имате комфорта да кажете всичко. Не захващайте други теми, заблуждавайки се, че ще направите плавен преход към интересуващата ви. Действайте смело и карайте направо.

 

4. Уверете се, че провеждате диалог, а не монолог

 

Важно е да не бъдете единственият човек, който говори и да не позволявате разговорът да се превърне в своеобразна изповед. Уверете се, че човек, с когото говорите ви разбира и участва активно в разговора. Не рядко срещана ситуация е отсрещната страна да изпитва неудобство, затова когато имате съмнения, че това се случва, попитайте събеседника си и при необходимост прекратете разговора. Не се чувствайте неудобно от ситуацията, това се е получило, защото не сте избрали правилния човек, но винаги може да поправите тази грешка и да получите необходимата ви информация от друг.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия